måndag 21 mars 2016

Det börjar med dig!

Vilket i det här fallet börjar med mig. Så kickar igång detta lille bloggprojekt med bilder på mig, poserande, och stärkt av växtkraft:
Solens strålar genom växt i gryningen

Sad puppy mina växter behöver näring-look

Det finns många hälsobloggers där ute men jag känner ändå att det finns mer att täcka. I en kapitalistisk värld som till största del överlever pga konsumtionshets är det svårt att inte bli deprimerad. Det    finns   så   mkt    skit  dom   vill   att    vi   ska   köpa. Jag äcklas av tanken och tillhör den kategorin människor som känner lite ångest inför att slänga en icke-fungerande penna. I DDR lyckades dom uppfinna kylskåp som håller än i dag. Strumpbyxor har en gång i tiden varit smått omöjliga att få maskor i - tills man (ja män) upptäckte att det går att håva in mer cash om strumpbyxorna faktiskt går sönder och användaren måste köpa nya.

Men om du nu lever i denna ibland skit-värld men ändå känner att du vill må så bra du bara kan samt använda dig av varor som kanske inte direkt bidrar till din överlevnad men som ändock gör allt lite härligare såsom en fotkräm som milt exfolierar huden på fötterna så att de blir lena är det dumt att köpa sig igenom en massa skit tills du slutligen hittar någonting som håller - Det är här jag vill hålla mig. Till det som är b r a. Och med bra menar jag även sådant som inte (minimalt) innehåller tveksamma ingredienser som en viss typ av parabener, onödiga uttorkande alkoholer m.m.

Ofta när jag nördar in mig på någonting så är det för att jag försöker lösa något typ av problem. Därför präglas mina sökanden av: att jag har problem med ångest/depression och försöker hitta ett lugn inombords (med hjälp av Venlaflaxin hejhej), att jag tenderar få ganska jobbig PMS varannan månad med dagliga ångestmegadippar och ibland en del irritation samt hopplöshet (även denna mkt bättre med yoga, mindfullness, andas, munkpeppar(?) och att jag 2011 gick ifrån att ha flawless hud till att få hudsjukdomen rosacea med kronisk rodnad i t-zonen och en del astråkiga rosacea-utslag emellanåt (blir dock bättre och bättre för varje dag jag kämpar på).

Dessa grejer har lett till lite lätt nernördning i framförallt örter, odling, yoga, psykoanalys, hudvård, hälsokost och kosttillskott, ingredienslistor (lite kemi på det), kost, mat, "hälsa", bra smink, ayurveda-grejer, metoder för att "må bra" och det här med v ä x t e r osv osv ni fattar grejen.

Då många sådana här grejer inte har "vetenskaplig forskning" som backar blir det en jävla massa "det här känns bra/dålig" och det är förstås extremt problematiskt. Hur ska jag veta att det är munkpeppar-pillren jag tar som gör att min PMS känns lite lättare och inte bara att luften jag andats varit liite friskare än på ett tag? Det finns en hel industri som tjänar för mycket pengar på människor som oss (mig) som söker efter svar på olika problem. Jag är medveten om detta men tycker ändå att det är så fruktansvärt roligt att söka fram diamanterna i sanden i min strävan efter att må lite bättre. För det finns fan bättre och sämre grejer så är det bara och i italien kan du köpa (naturliga dvs bra för miljön osv) tvätt- och sköljmedel som luktar gott som inget annat och om du ändå är i USA någon gång kan du köpa med dig ngn städprodukt från Mrs Meyers pga bra funktion, bra ingredienser, luktar asgott m.m. Ja, det är lite puckat men om du är lite som jag så är det väldigt givande. För er som ändå känner att ni vill ha lite vetenskap i ryggen då ni gör era kosttillskott-val kan jag rekommendera följande sida http://www.informationisbeautiful.net/visualizations/snake-oil-supplements/

Men jag tänker ändå att vi kan komma ganska långt med att testa runt lite själva (inom rimlig ram) och därför håller jag på och käkar (bra) olivbladsextrakt periodvis efter rekommendation, försöker få i mig mycket gröna blad och har en hop olika örter i hemmet som jag bl.a. brygger té på. Samt att jag tror att vi mår bra om vi omger oss av massa levande växter aaaah.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar