tisdag 5 april 2016

Snygg i vårljuset 1950 (uppföljning)


Jag har abonnerat på badrummet en heldag och söker på "hits 1950" på Spotify och drar igång en 300 låtar lång spellista.

Har faktiskt tagit mig friheten att ändra på vissa grejer i Marjas kur. Mitt lille hudtillstånd "ganska känslig hy som ibland tål en del syra/peeling" gör att jag inte vågar riktigt vad som helst. Gick och kände på lite babyborstar men valde att använda tvättlapp från Sensei istället (se hängandes längst ner i bild). Och istället för barntvål/medicinsk tvål tog jag min vanliga rengöring från Cliniques redness-serie.

Körde iaf igång starkt med min milda tvätt som jag tog bort med en varmt fuktad men urvriden bomullsrondell med ansiktsvatten på. Tänkte på det Marja sa om att vara särskilt noggrann med haka och näsa.

Sen tycker jag allt gick lite väl fort i sändningen? SR-speakern säger att det är dags för närande kräm och jag gör mig beredd med min Bioline densense moisturizing cream with GPI och börjar stryka kring ögon, munviklar och allt vad hon tar upp men då börjar Marja snacka om att det är dags för den viktiga massagen som ska klappas med gummivippa (jag kör handflatan? - lite osäker på detta moment men körde på). Och sen är det direkt dags för porerna. "Ett enkelt sätt att hålla porerna borta är att varannan kväll borsta dem med en mjuk borste" som då ska strykas med lite rengöringskräm - aldrig hört ordet "porer" och "enkelt" i samma mening tidigare och känner viss skepsis till Marjas trovärdighet i detta avseende..., mvh team 2% BHA varje kväll, men tänker att jag väl får testa med den där Sensei-tvättlappen. Så då ska jag alltså rengöra ansiktet igen och skölja med kallt vatten (fattar ej har ju just strykt på närande kräm och allt)? Men vafan kommer antagligen bara testa detta en gång så jag kör.

Tvättlappen får gå runt i cirkulerande rörelser i mitt ansikte (tänker att det borde vara bra) och baddar med lite kallt vatten efteråt. Marja säger att det nu är dags för torrmask alternativt jäst som löses upp i vatten - jag tänker att det borde kunna bytas ut till Elemis papaya-peeling och smackar på den i 10 minuter (i hela ansiktet) och därefter tar jag närande mask 10 min (också i hela ansiktet inte bara runt ögon, på kinderna och hals som hon säger). Marja säger att det även funkar med nattkräm/hormonkräm (progresteron? östrogen? Är det sån folk i dag tipsar om mot PMS? Själv är jag rätt skeptisk). Kommer nu i efterhand på att Marja menade att jag skulle göra en sk. dubbelmask. Äsch, får testa annan gång med lermask på T-zon och näringsmask på resten.

Därefter konstateras det att vi är klara med ansiktet och jag byter ut den amerikanska 50-talsspellistan  till originalinspelningar med Brita Borg. Jag väljer att gå vidare på kroppen samtidigt som jag sköljer mask samt avslutar ansiktet med att trotsa Marja och kör på Bioline densense serum och Dermaceutic SPF 50 trots att hon inte tipsar om ngt liknande.

Jag har ju inget badkar där jag flyttat nu men kör en torrborsting först med mina råsilkesvantar och därefter en dusch men pallar inte avsluta med kallt vatten då jag haft fönstret öppet till vårkylan hela förmiddagen. Kör lite fotfil i duschen, "sköter fötterna" utanför duschen och smörjer med Exuviance Heel repair med AHA.

Jag skippar helt steget med att skölja ögonen i bosyra (finns på apoteket med bara stora förpackningar) eller örtvatten och går direkt vidare till händerna. Pausar Brita Borg här och föredrar tystnaden i detta avslutande skede. Smörjer med Maria Åkerbergs handkräm (även armbågar) och sedan lite olja och gör det med nagelbanden hon ber om.

Och nu är jag då alltså ren och fräsch och kan möta allt m. värdighet.

Slutsats: Äsch, jag vet inte riktigt. Kanske fuskade jag för mycket för det hela kändes inte speciellt hard core. Blev rätt irriterad på SR-speakern som aldrig kan ha testat Marjas tips själv då hon antog att det skulle ta en hel dag. Skrev ett mail till en hudterapeut på Skincity för att be om en kommentar innan jag gav mig hän åt Marjas program (om jag skulle undvika någonting osv) men fick till svar att dom tyvärr inte får utvärdera inlägg som gjorts av andra, men gav mig tips på ett litet ihopplock produkter att testa för att få hud full av lyster. Rart ändå.

Tänker ändå att bland det viktigaste nu är kanske att se till att göra den peeling som passar hudtyp, ge fukt/näring och använda bra solskydd (SPF 30-50) solens strålar är rätt obarmhärtiga tidig vår. Om du inte pallar köpa solskydd separat och/eller är i behov av foundation vill jag tipsa om pür's (läser alltid på tyska vilket då uttalas pyr med då märket är amerikanskt tror jag ej det är meningen) Air Perfection Foundation SPF 50 som jag testat (väldigt bra). Gör det väldigt lätt att bre på solskydd under dagen vid behov (asjobbigt annars att lägga SPF-kräm på smink och smink igen eller hur det nu förväntas göras om en nu är en person som vill ha foundation eller dylikt).

Klar med Marja  - redo för vår - plus pür Disappearing Act concealer som fick täcka att jag blev rödkindad av kuren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar