onsdag 28 september 2016

Gurkörtsolja - Borago officialis


Jag köpte gurkörtsolja häromdagen efter att plötsligt ha fått upp ögonen för denne (verkar det som) klenod. Den här gången så var det i min jakt efter en lösning på jäkla eksem i hårbotten som jag haft sedan jag var barn (herregud) som ifs faktiskt blivit bättre den senaste tiden men såklart har jag testat 1000 olika grejer så det är omöjligt att veta vad :)

I vilket fall så kom jag i kontakt med gurkört som på engelska heter borage oil. Ngn random skrev på ett forum någonstans i internet-space att denna hade blivit helt läkt av denna olja med sitt sebum-eksem och när jag kollade vidare visade det sig vara effektivt på småbarn som ofta lätt kan få mjölkeksem som det kallas. Det var tom ngn studie där barn hade blivit helt läkta efter 2 veckor om de fick oljan 2 gånger om dagen. Så jag köpte en eko-variant på örtagubben. Nu när jag väl läst om det dyker det upp i asmånga hudvårdsprodukter med syfte att verka läkande. Typ olika ansiktsoljor m.m.

Så oljan sägs alltså vara antiinflammatorisk och läkande så jag tänkte det att vafan och så nu testar att smörja in ca två droppar efter rengöring/toner och innan dag/nattkräm på ena sidan av ansiktet. Jag tänker att jag kan köra på det i två veckor. Märker jag skillnad är det genialiskt, annars är det väl ytterligare en grej att ha testat.

I hårbotten kör jag även askorbinsyra + vatten som en hårbottenmask innan jag tvättar för jag läste om ngn som så effektivt hade blivit hjälpt men har bara testat en gång, återkommer. Är över huvud taget oerhört inne på c-vitamin just nu. K-ceutic innehåller ju det och så även Murads redness-serum men jag tror att c-vitamin just ska vara i rätt höga mängder för att ge den där ompf-effekten och sägs alltså vara extremt läkande om den används rätt. Får se om jag kör på med typ Exuviance c-vitamin booster eller annat framöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar