tisdag 11 oktober 2016

Försöker ständigt trassla ur trasslet

Äsch, det bara slog mig nyss att det liksom känns dumt att försöka heala sig från rosacea i gravidtillstånd - jag menar jag tror jag har lite mysig graviditetsacne också och att hålla på och fåna sig med mat och sånt - nej men det funkar ju liksom inte. Visst jag kan chilla lite på vitt mjöl och socker men om jag vill, så tänker jag ge efter. Bla bla bla. Fick nog efter en timmar-lång session i dag när jag började nörda in mig på överkänslighet mot salicylater (existerar i princip allt jag äter och vissa med rosacea blir hjälpta av att lämna dom därhän, men som sagt: finns i så himla mycket mat att det kräver en jävla massa att palla testa vara utan ett tag och se effekter). Fast nu när jag läst om skiten så är det svårt att ej vara helt opåverkad? Jag menar mandlar, blåbär, spenat, pepparmintsté, ca alla kryddor och gurka hör till vad jag alltid äter varje dag - tänk om de påverkar mig och huden pissigt? (AAAH, blir galen av alla möjliga "gifter").

En bra hudvårdsrutin är iaf skönt att ha som grund och jag har totalt lämnat Synchroline rosacure-produkterna för dom gjorde verkligen allt värre för mig och gått tillbaka till mina gamla trotjänare: Clinique redness relief cleanser, Bioderma sensibio, (rengöring) och Murads soothing serum och Dermaceutics K-ceutic (fukt/vårdande).

Jag har tagit en fetpaus från BHA ett tag men planerar istället köra mildare papayaenzympeeling istället, var tredje dag, för att råda bot på igencloggningar osv, sen efter några veckor kan jag köra mer sällan. Började i dag med min papayaenzym från Elemis. Enzympeeling är ju fan skönt asså? Milt och ljuvt, enligt min erfarenhet. Elemis variant får min hud att må väldigt bra efteråt och den doftar helt ljuvligt. Känns inget i huden heller och noll rödhet efter att jag tvättat av - Men lenheten och hur huden känns? mmmmmmm! Frågan är bara hur effektiv den är mot rosacea om den körs regelbundet? Har ju inte testat det men känner att det nu är dags.

Men är också xxxxtremt sugen på att testa Biodroga MDs cleansing enzym peeling powder nu när Elemis snart är slut. Den är väldigt gott omtalad och verkar ren och effektiv. Hmmmm... får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar