onsdag 16 november 2016

Bytt e bytt - IGEN (Rosacea be gone!)


Okej, så jag har varit iväg i Berlin och bara allmänt gjort annat än skriva här, PLUS varit hos läkaren och fått Finacea 15% gel utskrivet. Nu till helgen har jag smackat på den morgon och kväll i en månads tid och det är ju verkligen så att någonting rosacea-positivt har hänt! Tycker verkligen att själva rödheten, framförallt på kinderna, har blivit mkt mindre. Hakan är lite mer seglivad.. Och finnarna: just nu har jag slim to inga aktiva alls. En del röda märken från tidigare som håller på att läka. Och så har det ju inte riktigt varit sedan graviditeten kom och tog mig med storm.

Jag är ju absolut inte helt och hållet botad heller. Men det känns bra. Det känns som att något går åt rätt håll och det är för jävla skönt. Någon gång för en vecka sedan nu sneglade jag på min Redness solutions daily relief-burk i badrummet och ba, javafan, vi kör lite less is more och enbart Redness solutions soothing cleanser (+ Bioderma Sensibio på bomullspad för att ta bort) Finacea och Redness solutions daily relief cream - och det känns liksom bra! Jag vet inte, jag gillar ju verkligen Dermaceutic K-ceutic men lite tveksam ändå att sova med SPF 50 plus den gör en rätt rejält skinande i ansiktet (säkert ngt mineralpigment typ mica?) och Murad-serumet gillar jag ju verkligen men jag bara fick feeling på att köra det såhär ett tag... Är fortfarande så förundrad över att Clinique har gjort den här serien som jag gillar. Verkligen fått känslan av att Clinique mest är kemiskt och tvåligt uttorkande men jag undrar om det inte mycket är det här med probiotikan i produkterna som gör svingott mot allehanda inflammation/hudstörningar.

Sen har vi ju det här med vete. Om jag käkar någon vetepasta, vetelevain eller dy, då får jag ju alltid några finn-jävlar dagen efter. Det är liksom inte gluten för jag kan äta råggrejer eller dinkelsurdeg utan problem - men vete-jäveln - det verkar bli kaos i systemet någonstans? Kanske är det bara något tillfälligt, att min kropp behöver chilla ner sig från stress och annat och därefter kommer det inte vara några problem? För det är inte kul att hålla på och tänka på sånt. Vete är ju så himla gott. Bakade glutenfria lussebullar igår och de känns ju som en plastic copy av vad de borde vara - och då följde jag ett jäkla lyll-recept av en person som testar miljarder (hehe ok följde inte hennes recept helt till punkt och pricka så kan ju vara det :)

Men! Så Finacea: kan fås på recept av läkare och kan användas även under graviditet. Om det nu inte bara är rosacea jag har utan dessutom lite allmänna gravidhormonella hudproblem så hjälper den ju mig mot de också, så det är absolut värt att testa! 2 månader ska en testa innan det döms ut, så ha tålamod om det inte känns bra första veckorna.

PS!! Tänk på att Finacea är exfolierande så var väldigt försiktig om du planerar blanda med annat som peelar! Jag använder t.ex. ingen BHA eller enzymmask eller liknande just nu t.ex men däremot innehåller min cleanser och cream jäkligt små mängder BHA (salicylsyra) och det verkar inte vara några problem - tror typ inte den har någon effekt i så små doser plus okänt PH-värde).

[UPDATE: Finacea verkar verkligen vara det som gör att rosacean håller på att lägga sig till minimum. Vaknar utan rödhet, lenare i huden, inga finnar säger bara ja ja ja som jag längtat/väntat. Kunde t.o.m. äta pizza igår och noll finnar dagen efter, mmmm! Men tänk på att ha andra fuktgivande krämer ovanpå Finacea men att kanske försöka hålla sig till få men effektiva produkter]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar