onsdag 21 december 2016

Graviditet och trötthetens oanade höjderNyss passerade vi mörkaste dagen och jag har omkring 50 dagar kvar av graviditet. Det är ju mycket i detta som är extremt mysigt. Att käka en lussebulle eller sitta på ngt ställe med vän och känna hur det lilla livet drar omkring i en - helt oslagbart. Men nu ville jag bara kort nämna den här genomdrypande tröttheten som jag liksom inte var beredd på skulle accelerera såhär emot slutet av graviditeten.

Under flera mornar har jag vaknat och känt mig HELT trötthetsssänkt, ca som att jag är bakfull och sovit 2 1/2 timme. Det plus en vilja att liksom ändå komma upp relativt mkt i tid för att känna mig som "dom andra" har lett till de mest utdragna morgonprocesserna i mannaminne. Alltså typ: Jag vaknar, men är för trött för att göra någonting egentligen, men vill inte heller sova och sådär kan jag "chilla runt" i x antal timmar (läs en hel dag ibland?)  och känna mig som en ovärdig zombie som inte hittat sin plats här i livet.

Det är ju mycket det här med att den älskade sömnen har blivit en upphackad historia pga. bebistryck så att en måste kissa 5 ggr per natt plus att drömmarna är riktigt livliga och hookiga - allt för att förberedas inför oregelbundenheten när väl lil b ska tas om hand 24/7.

Så igår på världens bästa unn - gravid- och förlossningsyoga via Egen tid (Herregud så jag älskar de här sessionerna de gör hela min värld till en bättre plats att leva ca och känner mig helt lugn-hög efteråt TIPS) kom jag på att det här med att jag kan skapa en liten egen morgonsession med yogamatta, ljus och ngt skönt, extremt lugnt gravidyoge-klipp på youtube - och detta gjorde verkligen gott. Att få komma bort lite ifrån sitt eget huvud det första en gör på morgonen, men samtidigt känna noll krav som kan komma med att gå utanför lägenheten. Nej, detta gjorde lite min dag och jag kan varmt rekommendera något liknande till alla egentligen som behöver någonting som liknar en varm filt på morgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar