torsdag 5 januari 2017

v35+6dagarSkönt att som i rubriken kunna definiera någonting sådär precist. Typ som vecka 1, dag 5, år 2017. Västerländska år. Ngra gubbs som ngn gång antagligen bara sagt att "vi kör på detta" och så ba kör en viss del av mänskligheten på det. Definiera verklighet. Definiera sin egen verklighet kan också vara viktigt ibland när det är svårt att känna trygghet under fötterna. Omständigheter slänger dig ut på nya marker. Läskigt men ack så viktigt. Känna att någonting händer. Sen har vi det där med att omständigheternas nödvändiga förändring ibland vilar helt i dina egna händer. Att själv vara den som tar initiativ för att det ska bli så som du vill ha det. Men hur veta hur en vill ha det innan en har det?

Det är inte så lång tid kvar nu tills vi har det här aslilla livet att ta hand om och det är så tydligt att en graviditetstid gör att en går igenom olika faser. Träffat upp lite vänner som också ska ha barn framöver, men inte förrän sommaren, och märker hur långt bort ifrån hela förlossningsdelen dom är. Det kommer sen. Men att jag ändå mest kanske vill prata kring detta för det är där mitt liv kretsar så hårt just nu. Eller nästan så att förlossningsdelen har "avklarats" i huvudet och nu är det mer verkligheten efteråt som bearbetas. Tänker massor på att det kommer vara askallt ute.  Livet kommer vara så himla annorlunda för en nyfödd som legat så trygg inuti och nu ska få uppleva svenska vinteryran. Välkommen liksom. Räcker det med åkpåse eller behövs overall? Vilka kläder och ytterplagg osv behövs, egentligen? Väldigt många sånna "egentligen". Det som tidigare var "det löser vi" är nu "detta måste lösas nu". Helt annat förhållningssätt som såklart pressar på lite mer oro som liksom varvas med ett överdrivet lugn och ett sånt pirr. Pirret i stil med att du vet att du snart ska få träffa den du är askär i på stan men kanske inte är helt säker på vad ni ska ta er till med er kärleksfulla tafatthet - så.

Minns en bekant som jämförde sin graviditet med tiden när en vet att en ska ut och dansa på e samma kväll. Den sortens förväntan.

Plockade fram en stor fin röd koffert och har börjat fylla till BB. Det känns stort och tillfredställande. Fast liksom 4 olika par strumpor till bebisen kommer ju inte behövas. Dom flesta småbyxorna vi köpt har ju redan fötter. Men det känns skönt att dom ligger där ändå.
Har läst så himla många olika bb-väskelistor att utgå ifrån och även utvärderingar folk gjort efteråt om vad som behövdes vs inte men tycker ändå det känns som att en aldrig kan vara helt säker på innehåll. Jag har dock satsat på mer hellre än mindre kan sägas. Men i vilket fall här kommer min plan:

Packning till bebis:
3 omlottbodys storlek 50
2 omlottbodys storlek 56
3 byxor storlek 50
4 par strumpor olika storlekar
1 liten kofta
1 tunnare mössa
1 mössa i ull
1 varmare ullig overall

1 tjockare filt
1 astunn bambufilt
gosedjur
+ antagligen babyskydd till bil, kanske bärsjal

2 små frottédukar
babyolja
tysk eko-napp

Packning till gravid/post-gravid dvs jag:
2 leggins
2 löst sittande linnen
1 tunn svart kimono
Något tjockare svart
1 sammetskimono
strumpor
sköna trosor
1 amnings-bh
amningsinlägg

1 kimono
1 par tofflor

Något bra för torra läppar
Övernattningsgrejer dvs tandborste, tandkräm, ansiktsrengöring, ansiktskräm, mineralpuder, weleda mandeldusch, mandelolja, deo, nagelfil, mobilladdare, systemkamera, pass (om jag ba vill dra från stan skoja har istället för leg), plånbok

+ nödproviant
Typ fruktdrycker m sugrör, tjackade lite rawbars på apotea, godis, kanske pås-miso, en liten flaska skumpa (obs redan packad) + tänker att eftersom min mamma kommer vara med så finns både hon och V där, så någon av dom kan handla mat vid behov.

+ förlossningsbrev

Uppdaterar eventuella förändringar här och kör en utvärdering efteråt, mmmmm spännande ändå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar