lördag 11 februari 2017

Jag har blivit m bebisEn mörk och mysig bild som får representera det som är nu sedan 05.22 förra fredagen. Herregud. Jag trodde inte det gick att älska någon såhär? Tänker på min vän Tamis låt I never loved this hard this fast before - och i know den handlar ej om kärleken till sitt barn (n del snusk) men den raden kom liksom upp i mitt huvud. Det är så det känns. Och den senaste veckan har varit helt oerhörd. Alltså chocken av förlossningen. Att försöka smälta Allt det. Och då är det ju så mycket mer än smärtan. Men herregud smärtan - den var värre än jag någonsin kunde föreställa mig (sorry men sant). Förvärkarna som låg en hack i häl i dygn och sedan denna upptrappning av kschhh jah finner ej ord. Men. Föda utan rädsla var bra. Stödet från V och mamma som också hade läst. V, han var med mig i varje jävla värk. Ett sådant oerhört stöd och lycka. Personalen på sös var helt fullkomligt outstanding fina. Känner att det behövs ett separat inlägg med förlossningsberättelsen. Den är värd det.

Hon ligger i vilket fall i min famn och jättesover. Skyddar henne från datorljuset med benen. Och det är helt oerhört att förstå att hon nyss var i magen och nu en egen person. Hormonerna glr en ju tokig, sömnlösa nätter likaså. Herregud en miljard klyschor. Föräldraskapet - en klyscha.

Kan i vilket fall lista bästa köpen: bra tyger av olika slag, framförallt bambufiltar i 2-pack på NK från Les Enfants eller vad de heter (grå och vit) - Hon lever i dessa. Så mjuka och perfekta. Ett babynest (köpte härifrån) hon vill ju helst ligga hud mot hud och herregud första nätterna sov jag noll för att jag var så rädd för att hon skulle drabbas av plötslig spädbarnsdöd för att jag sov med henne i famnen (men vilken koll en har, som en ur-moder som ba känner). Har även samsovit i ligg-amma-pose vilket var en fröjd att upptäcka (älskar sova på sidan). Men ibland funkar även babynest-sova för henne och det känns extremt tryggt. Kan även säga att jag är väldigt nöjd med second handinköpet av Chameleon 3 (helsvart). Går precis in i hissen, lite trixigt, men in kommer den och skön att köra? Sen har det varit bra att ha uppstyrt en bra plats för blöjbyten. Vi tänkte ett tag plocka fram skötbädden lite mobilt på golvet typ men styrde sen upp en proper hörna och detta är väldigt värt.

Redan hamnat i olika trötta produkt-ifrågasättningar. Typ baby wipes. Att hitta en bra sort som inte innehåller skit (vad är skit i det här området) OCH som lätt kommer ut en och en i sitt pkt (HUR svårt ska det vara??)

Och på allt detta: att kroppen ska fortsätta behöva kämpa i form av läkning av 8 stygn (tydligen mild bristning men svidit rätt förbannat i tid och otid), att livmodern drar ihop sig igen och dess "avslag" - allts såhär: att jag varit gravid i typ ett år och inte haft mens får jag liksom igen för nu: a la mega-ultra xxl. Brösten är big och ömma. Första dagarna gjorde amningen så xtremont att jag typ smågrät hennes första tag (läkte dock fint. barnmorskans tips var att smörja m bröstmjölk och låta lufttorka) Dessutom verkar kroppen fortfarande kämpa med att komma tillbaka ifrån förlossningsupplevelsen + noll magmuskler vilket gör det lite svårt att häva sig upp m. bebis i famnen. Det är inte aslätt med andra ord. Men såklart: helt otroligt värt allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar