fredag 12 maj 2017

Den nya rutinen!Okej, började ju rabbla upp alla nya hudvårdsgrejer nyligen i ett inlägg men tänkte göra det hela igen lite pedagogiskt med bild i morgonljus, hehe.

Som sagt har jag gått över till att nästan uteslutande använda ekologisk hudvård, och om ej ekologiskt så har produktens INCI (innehåll) checkats via codechecks hemsida eller app (OBS appen finns numer på engelska för er som ej kan tyska). Även siten bio-kosmetika.com har INCI-check. Detta för att få grepp om hur innehållet faktiskt funkar på hy/miljö t.ex: mitt tidigare go-to micellärvatten Bioderma Sensibio, som utlovas vara så himla bra för känslig hy, innehåller PEG-6 Caprylic/ Capric Glycerides som försvagar hudens barriärfunktion, Disodium Edta som försvagar cellmembran plus har antagligen negativ miljöpåverkan samt Cetrimonium Bromide som kan vara irriterande/allergiframkallande samt potentiellt vara giftig och skadlig för hälsan (Codecheck hänvisar alltid till källor såsom forskningsstudier samt Europakommissionens senaste forskning/avsaknad av forskning). Jag kollar även ekologiska produkters INCI då tyvärr även de kan innehålla en del tveksamma ingredienser typ Polysorbate 20 och PhenoxylethanolFast asså såhär: som expediten på Paradiset sa - det finns olika grader av helvetet! hehe - nej men skämtåsido - det är viktigt att inte noja ihjäl sig!! Jag är extra noga just nu mest pga bebis men också att jag har rosacea! Även om min hud är väldigt mycket bättre nu än någonsin tidigare är det som att alla potentiella möjligheter att bli av med skiten är guld för mig, så om en ingrediens kan försvaga barriärfunktionen väljer jag hellre något annat - så.

Men så på bild har vi alltså: Rengöring: Esse sensitive cleanser: älskar denna men föräldrapengen räcker inte riktigt till för att lyxa med en rengöring för 499 så ska ta slut på detta prov och därefter pröva Maria Åkerbergs Olive Cleanser (som jag fick med gratis ifrån sidan Grön Skönhet pga handlade från Maria Åkerberg för mer än 500 (ojoj) Toner: Neroli Freshner Maria Åkerberg: Inte haft speciellt länge men doftar väldigt gott och känns bra. Mailade dom angående PHt och den har PH 5. Esse har 4.5 på sitt och säger att det är optimalt för deras probiotikakultur så kanske skulle det vara att föredra, men denna lilla 30ml för 59:- kändes bra för nu.  Behandlande rosaeakräm: Finacea gel 15% får denna på recept och använder en gång om dagen (kväll). Denna har ju en exfolierande effekt och huden blir extremt len och nästintill noll rosaceakvisslor. Använde två gånger om dagen de första månaderna men gick ner till en sedan några månader och det verkar funka bra. Tips till alla som kämpar med rosacea: Testa en receptkräm i kombo med annan mild och ren hudvård! Serum: Antirouge Maria Åkerberg känns skön att lägga och doftar gott men liksom något tunn och stramar lite när den torkat. Även märkt att denna sabbar mina olika lager då näsa kräm börjar smula sig efter att jag lagt denna under. Dock bättre om jag inte låter serumet torka utan kör kräm på fuktigt serum. Om jag hade haft pengarna skulle jag helt klart satsa på Esse probiotica + serum istället men fortsätter använda denna nu och ser om den har något resultat på rodnad... Dag/nattkräm: Esse sensitive nourish cream, gillar ju verkligen denna dröm på burk! Doftar så mysigt av vanilj och härligt krämig. Hydro-versionen av denna är också skön men gillar tyngden i denna. Primer/solskydd: Bare Minerals Prep Step SPF50+++ bra innehåll och helt fysikaliskt skydd gillar verkligen denna. Kemiska solskydd som annars finns i typ allt kan ha hormonstörande effekt plus framkalla irritation. Läst om många som blivit mycket bättre i hyn efter att ha slutat med dem och gått över till fysikaliska. Dock är fysikaliska ofta vita på huden och därmed inte så poppis att ha i ansiktet. Framförallt om en vill ha högt skydd såsom 30-50. Har faktiskt beställt Eco cosmetics sprillans nya sunmilk i SPF 30 som ska vara deras lättaste formula hittills (tänker då ha den på kroppen, recension kommer när jag fått den). Masker/peelings: Maria Åkerbergs Papaya peeling är superhärlig och då Esse sensitiv nourish cream upplevs som en dröm till fuktmask lägger jag den efter men kanske att jag framöver köper en bra ekofuktmask. AHA jojobapeelingen har jag hittills bara kört på näsan (envisa små porer som jag tror inget kan råda bot på) men framförallt på kroppen och mm mm mm. Huden blir grymt len och känns peelad. Koncentrerade mig framförallt på vaderna där jag har lite KP som jag önskar bli kvitt med 4-ever! Och tills jag fått till min egen mjölksyrepeeling (hehe se tidigare inlägg) känns det här som ett säkrare kort.

Tycker som sagt att min hud verkar må väldigt fint av detta. Av rosacean är det bara rodnad på kinderna och hakpartiet kvar som är minimal när jag vaknar men blir mer snart därpå. Tyvärr tror jag att min hud fullkomligt älskade PHAn i Exuviance-rengöringsprodukterna - men jag vill verkligen inte ha siliconer i min hudvård (gentle cleansern) och tonern innehöll många tveksamma ingredienser (se tidigare inlägg). Nu ska jag iaf köra på ovan nämnda rutin ett längre tag så får vi helt enkelt se varåt det bär! Förutom hudvård käkar jag ju Holistics chlorellatabletter morgon/kväll, probiotia från Innate respons, multivitamin från Innate respons och omega 3 från eskimo-3 pure för att producera bästa möjliga mjölk (hehe) och få i mig allt som verkar bra.

Då jag har grymma probs med min eksemiga bakre hårbotten har jag beställt och ska testa Maria Åkerbergs Intense Scalp Treatment (en mjölksyreskrubb för hårbotten) plus deras Hair Treatment Mentha (typ dagkräm för hårbotten även den med mjölksyra som ska vara bra mot eksemsvamp typ) - recension följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar