måndag 15 maj 2017

Recension: Eco cosmetics sunmilk SPF30


Letade ju som en tok efter denna nyhet för att få testa i butik - fanns ingenstans. Letade då efter recension på nätet - fanns inte heller, så var helt enkelt tvungen att själv köpa och nu recensera, hehe, passar på när lilla L (i bild) sover.

I vilket fall: här utlovar Eco cosmetics sin absolut tunnaste formula hittills - och den finns i varianterna SPF/UVB 20, 30 och 50 och UVA enligt EUs direktiv dvs 1:3 av UVB. De aktiva ingredienserna är zinkoxid (EJ nano) och titaniumdioxide. (EJ nano)  Krämen ska vara anpassad till känslig hy och innehåller bl.a. vårdande hallonfröolja.

Det här med tunnheten är ju verkligen grejen i det här fallet då fysikaliska solskydd ofta lämnar en redig vit hinna efter sig. Och visst kan det kanske anses vara värt att bli lite vit för att få ett bra skydd utan hormonstörande/miljöförstörande kemikalier men jag hurrar verkligen för en produktutveckling med mindre vitt (och mer UVA - kommer kanske i framtiden?)

Så hur är den nu då? Jo, måste väl ändå säga att det är en relativt tjock mjölk vi har att göra med här, tjock, men samtidigt rinnig, vilket får mig direkt att önska att den istället kom i en förpackning med pump. Men när jag väl lagt kräm på handen och smörjer ut den så har vi _by far_ det mest genomskinliga fysikaliska solskyddet jag testat!Som ni ser har den insmorda handen på bild ett svagt skimmer som produkten lämnat efter sig men jag finner det noll störande utan lite mer som ett glow typ? Solskyddet doftar diskret men rätt rejält sött. Minus i det här fallet är väl att 75ml inte räcker speciellt långt (önskar det var typ 200ml till samma pris) för viktigt med solskydd är ju att inte snåla för att få utlovat skydd och med en liten flaska är det lätt att en snålar lite. Har ju tyvärr inte varit mycket sol att hurra för än så länge så får uppdatera framöver om hur skyddet känns i solen (ganska viktigt ändå hehe).

Men här har vi iaf ett fysikaliskt solskydd för både kropp och ansikte som känns riktigt bra på huden och lämnar minimalt med vitt efter sig! Det är bara att köpa! Känns spm det optimala solskyddet för hela familjen även om de riktigt små helst ska ha deras SPF50, så den är optimalt maxad.

(Ett tips nu inför sommaren är att investera i lite kunskap i form av solskola hos Beauty comes clean eller läs mer hos Hannah på Naturligt snygg här eller ett forskningsarbete här!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar