tisdag 30 maj 2017

Recensioner: rengöring för känslig hySkulle lätt kunna byta namn på blogg till baby och hud men det kommer inte hända, hehe. I vilket fall verkar fördelen med Photo Booth vara att alla kan få ta del av "bakom kameran" och då denna dröm till unge vill vara nära nära så är det inte så askonstigt att hon är med :)

Två rengöringar har iaf testats den senaste tiden! Maria Åkerbergs Olive Cleansing och Esse Probiotic skincare sensitive cleanser. Kort sagt är båda två riktigt bra. MÅ är rätt rejält mycket billigare, ca 229 för 250ml. Esse ligger på 499 för 200ml. Men så är den också i en klass för sig.... Men vi tar en åt gången:

Maria Åkerbergs Olive Cleansing
Det är en rätt rejält fet kräm vars doft jag till en början hade riktigt svårt för. Bittert citrus. Första dagarna jag använde den stod jag hela tiden och tänkte att gud jag måste höra av mig och be dom göra en version utan den här doften. Nu har jag kommit till att gilla den på något konstigt vis? Jag krämar iaf in krämen (hehe duh) med cirkulerande fingerrörelser. När ansiktet är insmort cirkulerar jag över ögonen och ögonsminket och antingen sköljer bort det partiet med vatten och sedan tar en ekobomullsrondell och swipear eller blöter upp en ekobomullsrondell med ljummet vatten, kramar ur och drar över ögonpartiet med ena sidan så allt går bort och sen ansiktet med andra sidan. Gillar ju inte det här med att enbart skölja med kranvatten utan föredrar urkramad rondell plus att det känns som att det blir renare så. Följer upp med Neroli freshner från MÅ och huden känns ren och återfuktad. Verkar inte heller störa huden med extra rodnad eller något sådant.

Esse Probiotic skincare Sensitive Cleanser
Denna rengöring är rätt lättflytande men samtidigt dryg. På förpackningen står det att huden skall vara våt vid applicering men jag kör bara händerna i vatten innan så det blir lite lagom blött och smörjer huden med cirkulerande rörelser och här levererar verkligen denna rengöring. För det första älskar jag den milda vaniljdoften och krämen är så oerhört len och lätt, svalkande skön. Efter att ha smort ansiktet riktar jag in mig på ögonsmink och sköljer av dessa med vatten/urkramad rondell och därefter urkramad rondell i resten av ansiktet. Borta i ett kick. På förpackningen står det att denna skall sköljas av men jag tycker det funkar fint att göra på detta vis. Det finns ju ingen toner som hör till denna serie utan här uppmanas användaren köra på direkt med serum (som aktiveras av våt hud) och kräm. Dessa har ju ett sådant PH att det skall funka fint ändå och inte behöva syrabalanseras med toner. Hmm, kanske därför de tycker en skall skölja med vatten pga PHt i cleansern? Ska kolla upp detta. Har dock testat att skölja av med bara vatten och jag som verkligen inte brukar gilla känslan av det efteråt har inget problem med det vid användning av denna. Huden känns så lugn och snäll. Mindre röd? Återfuktad och len len len. Nej, trots sitt saftiga pris är denna så härlig. Full pott!

Och apropå det här med pris! Faktum är att båda dessa har jag fått med på köpet i deals. Maria Åkerberg nämnde jag innan att jag fick med på köpet från Grön skönhet när jag handlade andra MÅ-produkter för 500 spänn och Esse hade en deal på sensitive-serien där du får en rengöring på köpet vid köp av serum och kräm. (Kollat runt lite och den verkar fortfarande finnas på vissa ställen fram till sista maj i år! Tips tips)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar