onsdag 17 maj 2017

Vi snackar doddeDet här med aluminiumsalter i deos (antiperspiranter) som tar sig in i blodet via armhålan har ju varit lite på tapeten ett rätt bra tag. Flera studier har gjorts men vetenskaplig bevisning är inte glasklar direkt. I Norge har studier gjorts som visar på att användningen av aluminiumklorid i deos gör att du får i dig upp till 50 gånger mer aluminium än vad du borde. EU håller under 2017 på att granskar för att sätta upp eventuella gränsvärden osv. För egen del känner jag att jag ej pallar vänta in segon utan har kört på "naturliga deos" under de senaste åren. Gjorde egen till en början av kokosolja och bikarbonat - men tyckte detta blev himla smuligt och dant och har istället haft dessa 3 jag varierat mellan.

Aloe and Almonds All natural roll-on deodorant är köpt på herb (32 spänn), men den är inte en favorit tyvärr. Framförallt för att jag inte är så förtjust i doften (typ fruktig mandel?) och den är väldigt blöt och tar tid på sig att torka.

Crystal Body deodorant är även den köpt på iherb (resestick 26 spänn) och denna består ju av det naturligt basiska saltet potassium alumn är alltså ett salt som inte ska förväxlas med aluminiumklorid. Sticket blöts upp med vatten ur kranen och strykes på generöst på nyduschad underarm. Helt luktfri. Ja och det funkar ju rätt bra men liksom jag vill ändå ha lite doft i min deo. Den ska kännas mysig typ.

Därför är min nuvarande favvo ett deo-balsam jag köpt i Tyskland från Alterra med citronmeliss och salvia. Den här luktar fräscht och gosigt och även om den inte är helt hundra är det ändå min favorit.

Naturliga deodoranter täpper ju inte till svettkörtlarna som antiperspiranter gör så liksom det är svårt att förvänta sig den effekten. Är i vilket fall väldigt sugen på att hitta nån som kanske funkar lite mer effektivt nu till sommaren och har då blivit tipsad om Schmidts varianter (doftat runt och tror valet faller på den med cederträ och enbär.) samt Real purity roll on Deodorant som ska vara enastående i sitt slag. Använder ju nästan aldrig parfym numer sedan bebis men gillar när saker luktar gott så det här känns som bra grej. Nu vaknar L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar