fredag 2 juni 2017

Mineralsmink och att lära sig grundaDet är ju länge sedan nu jag började med mineralsmink, i Tyskland 2010. Jag hade läst att det var det enda rätta för rosacea-hud och har liksom kört på sedan dess. Men att det liksom ska dröja tills NU innan jag inser hur mycket det faktiskt kan torka ut huden, framförallt om du inte grundar tillräckligt, är rätt sjukt!??? Alla som tokälskar mineralsmink har säkert oftast lite fetare hud ELLER så har dom fattat att det måste läggas på typ ansiktolja+primer innan som grund!

BareMinerals som jag använder mig av känns ju inte 100% som tidigare nämnt, framförallt för att företaget som helhet inte känns så jäkla reliable som t.ex. använder nanopartiklar i SPF, men även då pudret innehåller Bismuth Oxychloride, vilket kan verka irriterande på huden plus att de ger lite för mycket lyser. Men då jag försökt köra med proverna på Tikei har jag inte fått det att funka. Det har lags sig riktigt jäkla fult på huden: ojämnt så att hudrodnaden liksom syns mer då det ligger ojämt och rodnad blandas med kokor mineraler. Och alla bara lovprisar detta smink tusenfalt? Tänker efter ett tag att det kanske är min teknik som sviktar. bareMinerals är liksom lättare att lägga jämt, en fördel med Bismuth har jag läst, och verkar funka bättre om du överdoserar.

Men så kom jag över en himla bra text hos bysara = en guide för hur du lägger smink plus tänker kring hudvården som faktiskt grundar det hela. Där en rengöring som inte torkar ut (hon föreslår oilcleansing) är basen! Samt hudvård med fukt/fett. Hon skriver även att folk med torr hy kanske helst inte ska använda sig av mineralsmink utan hellre flytande/cremé-varianter (hejhej) men att OM du gör det gäller det att grunda väl med just primer/cc-cream/olja/dy för att mineralsminket annars suger i sig av fukt och fett från huden och gör den ännu mer torr. Dessutom tipsar hon om att avsluta det hela samt fixera sminket genom att spraya det med ansiktsvatten.

SÅ! I dag gjorde jag lite ändringar i min rutin som jag verkligen känner gav himla stor skillnad?!?
För det första sköljde jag inte av rengöringen med massa kranvatten utan urkramad blöt bomullspad, la Esse-serum och därefter testade jag hydro-varianten av Esse-krämen då sheasmöret i nourish lägger sig lite korvigt på huden, vilket gör det himla svårt att få till en snygg sminkgrund (dvs kanske bättre för natten eller att den blir bättre om en kör ansiktsolja efteråt får testa). Sen körde jag alltså på gurkörtsolja 3 droppar som liksom en skön fetbas att lägga sminket på. Och nu gjorde jag något som vi rosacea-personer hatar: jag tog en spegel med mig ut till köksbordet, i dagsljus, och sminkade mig i ett rätt obarmhärtigt ljus. (Det var alltså så jag upptäckte att min tidigare sminkrutin faktiskt inte är speciellt bra. Allt såg finfint ut i härliga badrumsspegeln men när jag sedan råkade se mig själv i annat ljus blev det liksom inte lika kul) Trist men sant. Fast viktigt att tänka på här är ju att jag är superkritisk mot mig själv, min mamma tror ju typ inte att jag har rosacea längre. Så, där i dagsljuset cirkulerande jag lite Tikeis mintconcealer med en liten foundationborste på röda områden och därefter tänkte jag att nu jävlar tar jag riktigt lite och kollar hur det blir och milt och försiktigt svepte runt bareMinerals (imorgon ska jag testa detta med Tikei) i cirkulerande rörelser. Och allt blev så himla mycket bättre!!! Mycket naturligare resultat och snyggare jämnhet! Oljan gjorde liksom ALLT?!? Jag fixerade sedan med MÅ Neroli-freshner och det kändes himla skön. Tänker att då den innehåller en del fukt kanske effekten av puder som snor fukt/fett från huden minimeras?

Nu måste jag bara hitta ett himla SPF som inte breaks me out, den bästa ansiktsoljan och kanske ett annat mineralpuder som inte kommer från skit-bareMinerals haha fan det tar aldrig slut på allt en vill ha............

I vilket fall: All hail bysara som ger så bra tips! Jag är också väldigt sugen på att testa flytande ekofoundation från Zuii som de säljer i sin webshop där det finns tester att köpa för 15 spänn men lite trist att portot ligger på 59:-... Tänk om det fanns butik med allt ekosmink så du kunde kolla ut alla nyanser och inte behöva gissa och ha dig........ ****Drömmer mig bort till denna värld som givetvis är en postkapitalistisk sådan där allt är bra, alla kände empati för varandra och fred på jorden****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar