torsdag 29 juni 2017

^>Sommar-notis<^Hehe sorry för sämst upplösning på bild :) Vi har varit ute och dragit runt i lantmiljö. Hemma nu i en dag och drar i morgon igen. Sitter i sängen och äter pizza bianco med mozzarella, taleggio och potatis. Xtremgott. Håret har gått ihop till en massa pga glömde balsam att tvätta och tvättvårda med och jag har semesternojat över rosaceahud och läst för mycket om olika matgrejer som kan ligga bakom evigt blossande och det gör mig alltid blå till mods så efter att konstatera att jag ska testa låghistamin-kost äter jag denna pizza som är rätt maxad med detta hmm. Kost och hud. Jag ogillar verkligen att inte få käka allt jag vill men jag vill gå till botten med detta tillstånd. Även om det sällan blossar med finnar så gör det det ibland och rödheten känns liksom mer nu än när jag körde med BHA dagligen och annat icke-eko. Men än har jag inte gett upp.. Esse's probiotiska sensitiveserie har inte bitit på rödheten som jag så hoppades. Men det är väl lite så att du bara kommer en viss bit med hudvård, resten är liksom inne i dig.

Och nu det här med histaminer - det finns några studier nu som menar på samband med rosacea... Och det enklaste är såklart att testa - käka låghistaminkost i 3 veckor och märk resultat eller inte. Den här personen tipsar om 15 min träning om dagen också och lite annat. Träning är skönt, speciellt i korta doser - då är det bara att köra typ. Fast det finns typ histamin i allt gott så riktigt svårt att anpassa kost.

MEN! Just nu känner jag mig härligt sommarlätt och glad. Kan ha varit att jag just tog ett kut på 15-20 min läng grusväg med en massa skog och ängar omkring mig. Stan är varm och min bebis skrattar.  Älskade oss med hudproblem. Tänk om vi bara kunde få slippa dem vad skönt det vore! Men typ också att låta stunderna där du inte går upp i det och bara tillåter dig själv vara, vara långa och sköna. Dom behövs. Och sen kan du försöka hela dig själv lite sådär vid sidan av typ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar